Janko Havlík z nás urobil veľkú rodinu, ktorá sa rozrastala a ďalej rozrastá

Jána Havlíka spozná celý svet, zaznelo na premietaní filmu v jeho rodnej obci Dubovce

Zdroj: Archív Kataríny Ondrušovej
Blahorečenie Jána Havlíka, seminaristu Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul, je zavŕšením snahy niekoľko desiatok ľudí, ktorý roky pracovali na tom, aby bol povýšený na oltár. Súhrn aktivít, ktoré vykonali v jeho rodisku, prinášame na osobitnej podstránke
 
„Celkový pohľad na toto niekoľkoročné úsilie je plné hlbokých pocitov vďaky, potešenia a hrdosti z toho, čo sa dosiahlo. Cítili sme, že tieto roky boli sprevádzané Božou milosťou, podporou a láskou, ktoré nám pomáhali prekonávať všetky prekážky, dovolili nám rásť v našej viere, duchovnom rozvoji.  Sme vďačné za všetky Božie dary a milosti, ktoré sme dostali a ktoré nás vedú k službe Bohu a občanom, a k úprimnej vďačnosti za všetky požehnania,” píšu bývalá starostka obce Dubovce Dana Dorothea Mikulová a bývalá vicestarostka Katarína Ondrušová. 
 
„Práca v Dubovciach nebola len o výročných aktivitách. Išlo o cieľavedomú a systematickú prácu. Asi neprešiel deň, aby som ja, alebo spolu s Katkou, alebo spolu s ďalšími dobrovoľníkmi voľačo ohľadom osobnosti Jána Havlíka neriešili. Janko z nás urobil veľkú rodinu, ktorá sa rozrastala z podujatia na podujatie a ďalej rozrastá. Jeho život oslovuje nových ľudí, ktorým kontakt s ním sprostredkujeme,” uviedla D.D.Mikulová. 
 
Komunikačný tím slávnosti blahorečenia 
Janko Havlík z nás urobil veľkú rodinu, ktorá sa rozrastala a ďalej rozrastá
Prejsť na začiatok
Verified by MonsterInsights