Slávnosť blahorečenia Jána Havlíka bude trvať tri dni, organizačný tím zverejnil oficiálny program

O približne tri a pol mesiaca sa uskutoční slávnosť blahorečenia slovenského seminaristu Jána Havlíka. Organizačný tím blahorečenia pri tejto príležitosti zverejnil jeho oficiálny program. 

Trojdňová mozaika láka na desiatky rozličných akcií, ktoré predvedú amatérski aj profesionálni umelci. Duchovná príprava vyvrcholí v piatok podvečer, vrcholom udalosti bude slávnostná svätá omša, počas ktorej bude Ján Havlík blahorečený. Jej hlavným celebrantom bude zástupca pápeža Františka – prefekt Dikastéria pre kauzy svätých z Vatikánu – kardinál Marcello Semeraro. 

„V týchto dňoch intenzívne pripravujeme slávnostné trojdnie blahorečenia. Už teraz naň všetkých pozývame,” hovorí koordinátor príprav slávnosti blahorečenia Peter Novák. Slávnosť sa začne v piatok 30. augusta v kostole sv. Vincenta v bratislavskom Ružinove záverečným dňom deviatnika, počas ktorého sa budú vetvy Vincenskej rodiny spájať s celým Slovenskom z deviatich rôznych miest.

Hlavný program nás čaká v sobotu 31. augusta 2024 v areáli Národnej svätyne, v Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. Po slávnostnej svätej omši blahorečenia bude program pokračovať pásmami pre deti, mladých a ďalším programom v Bazilike a v jej priestoroch. Záver bude patriť nedeli 1. septembra, kedy bude ďakovná slávnosť spojená s uložením relikvií budúceho blahoslaveného v Kostole sv. Vincenta de Paul v Bratislave – Ružinove. 

Všetky informácie nájdete na stránke www.janhavlik.sk

Ján Havlík bol seminarista Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul. Zomrel v roku 1965 ako 37-ročný na následky mučenia v komunistických väzniciach. Pápež František 14. decembra 2023 schválil dekrét o mučeníctve Jána Havlíka, čím rozhodol o tom, že bude blahorečený. Slávnosť blahorečenia bude v sobotu 31. augusta 2024 v Šaštíne. 

Komunikačný tím prípravy blahorečenia Jána Havlíka

Slávnosť blahorečenia Jána Havlíka bude trvať tri dni, organizačný tím zverejnil oficiálny program
Prejsť na začiatok
Verified by MonsterInsights